Zadnje objave

Na stranici ćete redovno biti informirani o događajima koje pripremamo, obavjestima za učenike i roditelje i ostalim bitnim informacijama vezanim za našu školu.

OSNOVNA ŠKOLA BIOGRACI

Osnovna škola Biograci organizirana je kao samostalna devetorazredna škola koja u svom sastavu ima dvije područne škole: Jare i Ljuti Dolac.

Dobrodošli u našu školu

Kako u drugim selima nije bilo škole, sva djeca iz Jara, Biograca i Kruševa išla su u osnovnu školu u Ljuti Dolac, gdje se izvodila nastava od I. do IV. razreda i gdje su, u kombiniranim odjelima, bila zaposlena dva učitelja. Kombinacije su obično bile I. i III. razred te II. i IV. dok stariji razredi V. i VI. najčešće nisu bili u kombinaciji. Klupe su bile drvene koje je napravio domaći stolar te se zbog velikog broja učenika znalo dogoditi da je po pet učenika sjedilo u jednoj klupi.

OŠ Biograci

Kako upisati dijete u školu?

Sukladno važećem Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, u prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 31. kolovoza tekuće godine imaju navršenih šest godina života.

Učenički kutak

Humanitarna akcija

Humanitarna akcija

Učenici centralne škole Biograci i područne škole Jare i Ljuti Dolac zajedno su sa svojim učiteljima organizirali humanitarnu akciju za najpotrebitije u našim župama.

Dani kruha

Dani kruha

Svake godine u listopadu obilježavamo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Sretni smo što možemo proslaviti taj dan u našoj centralnoj školi kao i u našim područnim školama.

NAGRAĐENI I OBJAVLJENI RADOVI UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE BIOGRACI

NAGRAĐENI I OBJAVLJENI RADOVI UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE BIOGRACI

Tijekom Školske 2019./2020. godine, muze su uistinu bile sklone članovima Literarno-novinarske sekcije Osnovne škole Biograci, koji su se rado laćali pera i dokazivali svoje nesporno literarno nadahnuće. Kao i mnogo puta do sad, njihov trud je znao uroditi plodom na uglednim literarnim nadmetanjima, dok su im radove objavljivale najčitanije tiskovine.

Registracija korisnika

Brza registracija

Prijavite se za nastavak

Brza prijava

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice