OŠ Biograci

Kako upisati dijete u školu?

OŠ Biograci

Kako upisati dijete u školu?

Sukladno važećem Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, u prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 31. kolovoza tekuće godine imaju navršenih šest godina života. Postupak utvrđivanja psihofizičke spremnosti djece prije upisa u osnovnu školu, razloge zbog kojih se može odgoditi upis u toj godini, postupak utvrđivanja primjerenog odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju i druga pitanja značajna za upis u osnovnu školu propisuju se pravilnikom kojeg donosi ministar.

Roditelji su dužni dostaviti rodne listove svoje djece u školu, za što će, kao i za termine upisa, biti prethodno obaviješteni na web stranici škole.

Prije upisa u prvi razred osnovne škole obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djece koje utvrđuje Povjerenstvo imenovano od strane nadležnih organa, a čine ga liječnik, stručni suradnici (pedagog, defektolog) i učitelji. Prethodno testiranju svako dijete mora biti pregledano od strane liječnika čiju su potvrdu roditelji dužni ponijeti na upis. U školi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta nastavljaju ostali članovi Povjerenstva koji su dužni roditelje izvijestiti o daljnjim koracima.

Sve informacije o upisu djece u školu možete pročitati na našoj stranici ili nas kontaktirati na broj 039/713-417.