blog images

ŠKOLA 21. STOLJEĆA

  • 08.05.2020.

Osnovna škola Biograci osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju u programiranju.

Natjecanje je organizirano u sklopu projekta Škola 21. stoljeća koju organizira i provodi British Council, a financira britanska Vlada, za 6 zemalja zapadnog balkana.

Projekt traje tri godine i planira obuhvatiti 4000 škola, a u BiH njih 545.

Ove godine se organiziralo državno natjecanje na temu Održivi razvoj uz korištenje micro:bita.

Osnovna škola Biograci se plasirala među 20 s najboljim projektom, a konačno sučeljavanje bilo je 10.12. 2019. g. u Zenici, gdje smo ostvarili ogroman uspjeh osvojivši drugo mjesto te time se plasirali da predstavljamo BiH zajedno sa prvoplasiranom školom "Velešićki heroj" iz Sarajeva.

Regionalno natjecanje je u Tirani (Albaniji), a naša škola će biti jedna od 12 škola iz 6 zemalja zapadnog balkana koja će imati priliku predstaviti svoj projekt.

Naš projekt se zove "Pametna knjiga" a tim koji ju je osmislio sastoji se od dva učenika 9. razreda Josip Bevanda i Teo Tole i nastavnice tehničke kulture Irene Lukenda.

Radi se o inovativnom projektu, gdje smo se bavili problemom gomilanja otpada te na taj način napravili knjigu od starih predmeta te u nju udahnuli dašak nove tehnologije kao što je micro:bit. Knjiga je zabavnog i edukativnog sadržaja, baziranog na brizi zaštite okoliša i rješavanju matematičkih zadataka.

Za regionalno natjecanje u planu je dodavanje novih stranica kako bi naša "Pametna knjiga" bila upotpunjena novim sadržajem te postala još zanimljivija za čitanje.

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice