blog images

FESTIVAL DRAME OŠ BIOGRACI (II. DAN)

  • 10.04.2024.

Drugi je dan festivala drame koji je ujedno i završni dan. Danas su nam se najprije predstavili učenici 8.a razreda sa svojom predstavom „Uskrs kod babe Mare“. Baka Mara je mislila da će provesti Uskrs sama jer joj je obitelj u Njemačkoj, ali sin, nevjesta i djeca su je iznenadili i došli za Uskrs kući. Baka Mara zajedno sa svojom susjedom Šimom komentira život žena prije i danas.

 


9.a nam se predstavio sa svojom predstavom „Ekskurzija“ u kojoj se učenik 9. razreda vraća kući iz škole. U kući ga čeka majka i govori joj kako su u školi dobili obavijest da se ide na ekskurziju. Majka mu govori da mora biti poslušan i vrijedan pa će ga roditelji pustiti da ide, ali on ima jedan problem. Vraćajući se kući iz škole razbio je susjedov prozor. Obitelj je u lošoj financijskoj situaciji, otac treba posuditi novac za sinovu ekskurziju, a susjed dolazi da naplati razbijen prozor.

 


7.b nam se predstavio s predstavom „Sveti Ante da i ja dušu odmorim“. U predstavi su nam prikazali život oca koji ima djecu tinejdžere koji imaju svoje zahtjeve koji zahtijevaju velike financijske izdatke, a od oca traže da ih ispuni. Tu je još i baka koja je u lošim odnosima sa svojim sinom pa je unučad i snaha nagovaraju da ode kod njega da se pomire.

 

7.a nam se predstavio s predstavom „Razgovori kod liječnika“. Oni su nam predstavili čekaonicu u Domu zdravlja. Na šaljiv način su prikazali žene koje čekaju liječnički pregled i djeda koji treba liječničko uvjerenje.

 

 

Na kraju je stručno povjerenstvo izabralo najbolje a to su:
1. mjesto – 7.a
2. mjesto – 7.b
3. mjesto – 9.a

 

Hvala svim učenicima koji su sudjelovali na festivalu kao i učiteljicama koje su ih pripremale.

 

* "Zabranjeno kopiranje i umnožavanje slika! Slika je zaštićeno autorsko pravo te svako neovlašteno kopiranje i distribucija podliježe Zakonu o zaštiti autorskih prava."

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice