blog images

PRAKTIČNA NASTAVA “PROJEKT GRAĐANIN/ JA GRAĐANIN - CIVITAS

  • 09.04.2024.

Praktična nastava “Projekt građanin/ Ja građanin” priprema učenike i učenice za ulogu aktivnih, odgovornih i informiranih građana i građanki demokratskog društva, uključenih u procese odlučivanja u njihovim zajednicama. Kroz praktičnu nastavu oni upoznaju organizaciju vlasti, uče razlikovati razine i grane vlasti, nadležnosti konkretnih institucija vlasti na svakoj razini odlučivanja i mehanizme putem kojih građani i građanke mogu dio tih procesa odlučivanja o javnom interesu i zajedničkom dobru, te mehanizme putem kojih mogu zaštiti i zagovarati ostvarivanje svojih prava i sloboda.

 

Učenici, koji će našu školu predstavljati na županijskom natjecanju, su u sklopu svoga projekta, koji nosi naziv "Mi smo budućnost Hercegovine" zajedno sa svojim mentoricama pedagogicom Miljanom Galić Ivanković, defektologicom Dajanom Šego i ravnateljem Stankom Milićevićem organizirali sastanak s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predragom Čovićem u našoj školi.

 

Učenici su iznijeli prijedloge te se konzultirali s predsjednikom Vlade ŽZH kako bi doznali njegova razmišljanja na predstavljenu temu. Konstruktivan i otvoren razgovor donio je nove ideje i razmišljanja za sve sugovornike. Učenici u dobili tražene informacije, a predsjednik Vlade je uvažio perspektivu mladih i njihov kritički stav o važnim pitanjima

 

Zahvaljujemo se predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predragu Čoviću na izdvojenom vremenu za naše učenike.

 

* "Zabranjeno kopiranje i umnožavanje slika! Slika je zaštićeno autorsko pravo te svako neovlašteno kopiranje i distribucija podliježe Zakonu o zaštiti autorskih prava."

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice