blog images

Dan ružičastih majica

  • 28.02.2024.

Dan ružičastih majica u svijetu se obilježava kao dan protiv vršnjačkog nasilja u školama.


Pink Shirt Day je projekt nastao u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Dječak koji je bio žrtva nasilja, na prvi dan škole došao je u ružičastoj majici zbog podrške pri liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice od Ujedinjenih naroda.


Pedagoška služba naše škole svaku školsku godini održi predavanje, prezentaciju ili film o vršnjačkom nasilju, a ove godine smo odlučili posebno obilježiti Dan ružičastih majica.


O vršnjačkom nasilju svi možemo iznijeti nešto i reci svoje iskustvo ili iskustvo svojih prijatelja stoga je naša pedagogica Miljana kroz veljaču održala po razredima radionice i prezentaciju na temu Vršnjačkog nasilja.

Učenici su napravili prigodne plakate i potrudili se obući ružičastu majicu, a razrednica 7a se posebno potrudila i napravila za svoj razred majice s prigodnim natpisom.


Nadajmo se da će vršnjačkog nasilja biti sve manje u našim školama, ulicama i ostalim mjestima, da ćemo svojim primjerenim ponašanjem biti primjer naraštajima koji dolaze.

 

* "Zabranjeno kopiranje i umnožavanje slika! Slika je zaštićeno autorsko pravo te svako neovlašteno kopiranje i distribucija podliježe Zakonu o zaštiti autorskih prava."

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice