blog images

Dani kruha 2023. godine

  • 13.10.2023.

Različitim svečanostima i manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. U našoj školi, obilježavanje Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje nastavlja se već tradicionalno u mjesecu listopadu. Ove godine, obilježili smo Dane kruha u centralnoj školi u Biogracima kao i u Područnim školama u Ljutom Docu i Jarama.

 


Kao i svake godine posebno je svečano taj dan. Majke, bake naših učenika pripreme svake godine obilje poslastica koje učenici donesu u školu kako bi predstavili svoj razred. Stariji učenici su se potrudili donijeti i neke starine koje imaju kod svojih kuća pa smo tako vidjeli izložen stari telefone, mlin za kavu, harmonike, stap, opanke, kudilja, tronožac…

 


Nagrada za najbolji stol u višoj nastavi bila je odlazak u kino, budući da se stručni žiri nije mogao odlučiti koji je stol najbolji pa svi učenici idu u kino.
Fra Ignacije Alerić, župnik u Ljutom Docu blagoslovio je sve prisutne kao i hranu pa smo svi zajedno objedovali.

 


U Područnim školama također je bilo svečan. U Područnim školama u Ljutom Docu i Jarama djeca su izvela i prigodnu priredbu za Dane kruha.

 


Na kraju zahvala svim našim učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima na lijepo obilježenim Danima kruha u našim školama.

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice