blog images

Izleti učenika

  • 31.05.2023.

Učenici OŠ Biograci, kao i učenici područnih škola Jare i Ljuti Dolac završetak školske godine obilježavaju tradicionalno izletima. Tako su i ove godine učenici sa svojim učiteljicama i razrednicima posjetili zanimljive destinacije.


Učenici Područne škole Jare posjetili su Ramu. Odmah pri dolasku posjetili su Franjevački samostan koji je duhovno i kulturno središte. Oko cijelog samostana se nalazi veliki park i Ramsko jezero. Učenici su uživali u vožnji brodicom.

 

Učenici Područne škole Ljuti Dolac su posjetili Kupres, grad smješten na krajnjem sjeveru livanjskog kantona. Budući da je Kupres poznat po zimskim turističkim sadržajima učenici su posjetili sportsko – rekreacijski centar Adria Ski. Također su posjetili crkvu Svete obitelji, Kukavičko jezero i panoramski pogled na Kupres sa skijaškog centra Stožer na kojem se nalazi manje jezero s vodopadom.

 

Učenici OŠ Biograci od prvog do petog razreda vozili su se vlakom iz Mostara do Čapljine gdje su posjetili prehrambenu tvornicu Lasta. Nakon toga posjetili su Mogorjelo i u Međugorju Etno selo Herceg, crkvu sv. Jakova i digitalni muzej Naša Majka gdje se upoznaje povijest svetišta i Hercegovine.

 

Učenici od šestog do devetog razreda posjetili su Jajce. Obišli su svetište svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju, zatim katakombe kršćansku vjersku građevinu te Plivski vodopad u središtu grada Jajca.

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice