blog images

Dan škole

  • 08.06.2022.

Nakon pandemijskih godina u kojima smo bili spriječeni organizirati proslave i bilo kakva okupljanja, ove godine ponovno smo mogli proslaviti Dan škole. Dana 7. lipnja 2022. godine proslavili smo Dan škole. Ovo doba u školskoj godini nas uvijek posebno raduje, a ove godine imamo posebnu obljetnicu, obilježavamo 140 godina školstva na Blatu i 50 godina Osnovne škole Biograci.
Za našu školu ovo je važna obljetnica. Tjednima ranije svi smo se pripremali za naš dan. Uključeni su bili svi učitelji, stručno osoblje naše škole, tehničko osoblje kao i naši učenici. Svi su dali mali dio sebe da bi svečano uveličali Dan škole.


Na svečanosti Dana škole okupio se velik broj gostiju i uzvanika. Svojim prisustvom naše slavlje uveličali su gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi ŽZH Ružica Mikulić, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak, predstavnici gradske službe za opću upravu i društvene djelatnosti Dalibor Markić i Josip Mikulić, ravnatelji osnovnih škola s područja Grada Širokog Brijega, roditelji naših učenika.


Kad su se svi smjestili na svoja mjesta započela je priredba koju su pripremili učenici naše škole zajedno sa svojim nastavnicima. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili ravnatelj Osnovne škole Biograci Stanko Milićević i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević. Ravnatelj je u svome govoru spomenuo kako se na samom početku škola odvijala po seoskim kućama. Privilegiju da nastavu pohađaju imala su samo muška djeca, ali bilo kakvo školovanje bilo je velik napredak u odnosu na „turska vremena“. Školovanjem su bila obuhvaćena blatska sela Jare, Biograci, Ljuti Dolac, Kruševo. Nakon Drugog svjetskog rata oko 1950. godine napravljene su škole u svim selima i provodilo se četverorazredno školovanje kasnije i osmorazredno. Od 1972. godine izgrađena je u Biogracima nova moderna škola sa svim potrebnim sadržajima. Bogu hvala na napretku i svim tim godinama iza kojih imamo prekrasno uređenu zgradu naše škole i pravno na školovanje imaju sva djeca.


Gospodin Miro Kraljević je u svome govoru čestitao učenicima kao i djelatnicima i zahvalio im za njihov doprinos u odgajanju naše djece.
Uz prekrasne recitacije, glumačke izvedbe naših učenika, skladno pjevanje našeg školskog zbora došli smo do kraja priredbe. Na samom kraju uručene su nagrade najboljim učenicima, ali i onima koji su kroz sportska i književna natjecanja ostvarili uspjeh. Učenicom generacije proglašena je Marija Ćorić. Zahvalnice su uručene pojedincima i institucijama koje su na bilo koji način podržali i podržavaju rad Osnovne škole Biograci.


Nakon službenog dijela obilježavanja Dana škole druženje smo nastavili u dobrom raspoloženju.


Svim našim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima od srca želimo sretan dan škole.


Fotografije koje smo zabilježili na priredbi za Dan škole možete pogledati u našoj galeriji.

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice